Bruce Livingstone - poraz ni neuspeh

Avtor: Nives Pahor | Objava: 06.07.2006

Če letno zelo poceni prodate 10 milijonov fotografij, to vendarle nekaj nanese ... Tvorcu spletnega podjetja iStockPhoto je po »velikem padcu« uspel veliki met.


»Vsakdo je lahko uspešen podjetnik, o tem sem prepričan, in jaz sem dokaz. Ključni sta ideja in vztrajnost. Če bi obupal vsakič, ko sem imel izziv, ne bi prišel tako daleč. Sposobnost reševanja problemov je ključna lastnost, ki jo ima vsak podjetnik; to je del tega, da si podjetnik.«

Bruce Livingstone je 35-letni Kanadčan, ki mu je začetek tega leta uspel izvrsten poslovni met. Svoje spletno podjetje iStockPhoto, v katero je pred petimi leti vložil 100 tisoč dolarjev, je prodal za vrtoglavih 50 milijonov dolarjev. Kupila pa ga je ena največjih fotografskih agencij na svetu, Getty Images.  

Spletno fotografsko agencijo iStockPhoto (www.istockphoto.com) v svetu dobro poznajo vsi, ki se ukvarjajo z oglaševanjem, oblikovanjem tiskanih ali drugih vizualnih medijev, založništvom ali urejanjem časopisov in revij. Malo manj pa jih pozna njegovega ustanovitelja in direktorja Bruca Livingstona. 

iStockPhoto je danes največje tržno spletno mesto na svetu za prodajo in nakup tako imenovanih »stock« fotografij, to je fotografij iz katalogov (stock), ki jih enkrat kupite in jih lahko potem uporabljate za vse projekte (royalty free). Med njihovimi uporabniki najdemo svetovno znana imena oblikovanja, mala podjetja, neprofitne organizacije, posameznike ... Najcenejše fotografije ponujajo že za en dolar (trenutno približno 190 tolarjev), najdražje pa za 40 dolarjev.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *