Christopher Gardner - berač, ki je osvojil Wall Street

Avtor: Nives Pahor | Objava: 11.12.2006

Zgodba temnopoltega milijarderja, polna trpljenja, revščine in odrekanj ter presenetljivih obratov, je tako nenavadna, da si jo boste lahko kmalu ogledali na filmskem platnu!


Christopher Gardner: "Če se posvetite stvari, ki vas veseli, in če vztrajate pri njej, vam ne more spodleteti."

Christopher Gardner je eden izmed redkih temnopoltih ameriških milijarderjev, ki si je vse svoje bogastvo ustvaril sam, tako rekoč iz nič. Danes je lastnik in direktor ene od pomembnejših finančnih hiš v Združenih državah Amerike, Gardner Rich & Company s sedežem v Čikagu, ki jo je ustanovil leta 1987. Če bi ga danes spoznali, ne bi nikoli rekli, da je bil nekoč brezdomec na ulicah San Francisca.  

Christopher Gardner ima za sabo zelo težavno in žalostno preteklost, polno trpljenja, revščine in odrekanj. Toda z vztrajnostjo, delom in samozaupanjem mu je uspelo spremeniti tok življenja in se prebiti čez vse ovire. S trdim delom in vztrajnostjo je tako iz očeta samohranilca, ki je bil brez doma, postal uspešen oče in podjetnik. Ovire so mu bile izziv.  

Zgodba Christopherja Gardnerja, ki je osvojil Wall Street, bo kmalu prišla tudi na filmska platna. Letos spomladi je že izšla njegova avtobiografska knjiga z naslovom The Pursuit of Happyness (Iskanje sreče), ki je v Združenih državah Amerike v trenutku postala prodajna uspešnica. Njegova zgodba je zgodba o moči pozitivnih modelov in vzornikov v življenju posameznika. Gardner je verjel vase in v svoje sanje ter jih na koncu tudi uresničil.  

Naredimo korak nazaj in poglejmo, kako se je vse začelo, še preden si boste to lahko ogledali v kinu ali prebrali v knjigi.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *