Datalab že pet mesecev na borzi

Avtor: Nives Pahor | Objava: 09.12.2008

Datalab je prvo slovensko podjetje z IT-področja, ki je svoje delnice uvrstilo na borzno kotacijo.


Andrej Mertelj, predsednik uprave Datalaba: »Nam borza ne pomeni izhoda, pač pa naslednjo stopnjo v poslovanju podjetja. Naš cilj je, da na borzi dobimo določen del finančnih sredstev za nadaljnji razvoj.«

Podjetje DataLab je eno najhitreje rastočih IT-podjetij v Jugovzhodni Evropi. Njihov informacijski sistem uporablja okoli 14 tisoč uporabnikov v osmih evropskih državah. Trenutno ima na sedežu podjetja in v hčerinskih podjetjih 92 zaposlenih. Z letošnjo uvrstitvijo delnic na borzo pa so lastniki uresničili enega izmed ciljev, pojasnjuje predsednik uprave Andrej Mertelj.
 
Datalab je postalo prvo slovensko podjetje z IT-področja, ki je svoje delnice uvrstilo na borzno kotacijo. Zakaj in kdaj ste se odločili za ta korak?
Za vstop na borzo smo se odločili že ob ustanovitvi podjetja. Glede na to, da smo želeli narediti klasično IT-zgodbo o uspehu in igrati ne le na lokalnem, pač pa na mednarodnih trgih, nam je bilo že na začetku povsem jasno, da nam tega ne bo uspelo narediti le z lastnimi finančnimi sredstvi in z dolžniškim kapitalom. Zlasti če upoštevamo dejstvo, da tehnologija potrebuje zelo visoka vlaganja predvsem na začetku.
 
Nam borza ne pomeni izhoda, pač pa naslednjo stopnjo v poslovanju podjetja. Naš cilj je, da na borzi dobimo določen del finančnih sredstev za nadaljnji razvoj.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *