Delegiranje – nočna mora podjetnikov

Avtor: Sara Brezigar | Objava: 05.06.2008

Če ste eden tistih podjetnikov, ki jim vedno zmanjkuje časa, velja razmisliti o prenašanju dela odgovornosti in pristojnosti na podrejene – delegiranju.


(i-StockPhoto)

»Nimam časa.« »Toliko dela imam, da moram prav vse sobote in nedelje delati.« »Ne spomnim se, kdaj sem šel z družino za dva tedna na dopust, ne da bi se moral vmes vrniti v podjetje, odgovarjati na e-poštna sporočila in vsaj nekajkrat na teden preveriti, kaj se dogaja v podjetju«.  

Ali vam zveni znano? Seveda. Pomanjkanje časa in nenehna prezasedenost sta rakava rana številnih podjetnikov. To sta namreč glavna krivca, da si podjetnik ne more vzeti časa, da bi delal »na« podjetju namesto v podjetju.  
 
Tako podjetnik preživlja čas v reševanju vsakdanjih kriz, v gašenju požarov, v opravljanju malenkosti, ki jih je treba nujno opraviti, da lahko posel nemoteno teče. Na čakalni vrsti pa se vedno pogosteje znajdejo vse dejavnosti, ki so povezane s širitvijo podjetja, z njegovo rastjo, z vzpostavljanjem sistemov in procesov v podjetju, s strategijo podjetja in z njenim uresničevanjem. Vsakodnevni vrvež podjetnika enostavno potegne »noter«, posrka ves njegov čas in energijo, tako da se s temi za podjetje življenjsko pomembnimi dejavnostmi ukvarja le takrat, ko je postoril vse drugo.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *