Direktorice o podjetnikih

Avtor: Zoran Jereb | Objava: 09.02.2009

Za podjetnika je zaposlitev direktorja ena najtežjih preizkušenj. Pogosto se pritožujejo, da dobrih direktorjev ne morejo najti. Kaj pa o podjetnikih menijo direktorice, ki so zaposlene pri njih?


Jasmina T. Šušteršič, Čistoča, d.o.o.: Razhajanja v mnenjih med direktorjem in lastnikom podjetja so včasih tudi koristna, saj odprejo več vidikov in možnosti, da se oblikuje boljša rešitev.

Podjetij, v katerih njihovi lastniki oziroma ustanovitelji niso istočasno tudi direktorji, pri nas ni veliko. Eden izmed razlogov je verjetno navezanost lastnikov oziroma ustanoviteljev na svoje podjetje oziroma nezaupanje do tega, da bi njihovo podjetje vodil kdo drug. V Podjetniku smo že večkrat pisali o izkušnjah podjetnikov, ki so zaposlili direktorje. Tokrat smo zgodbo obrnili. Zanimale so nas izkušnje direktoric, ki so v službi pri podjetnikih. Torej, kako direktorice vidijo sodelovanje z lastniki podjetij, kako sodelujejo z njimi, kje prihaja do težav, kako so za svoje delo nagrajene in tako naprej.
 
Interno napredovanje ali razpis?
 
Jasmina T. Šušteršič, ki je letos prevzela vodenje trzinskega podjetja Čistoča, se je z lastnikom podjetja Mihaelom Strmljanom spoznala, ko je v podjetje prišla za vodjo strokovne službe. »Takoj sva vzpostavila dober odnos in sva od vsega začetka zelo dobro sodelovala. Kmalu se je moje delo razširilo še na druga področja in po letu dni sem prevzela v podjetju novo funkcijo, vodenje skupnih služb. Lani pa sva se dogovorila za mesto izvršne direktorice. Torej je šlo za interno napredovanje na zdajšnje mesto, ki je bilo šele lani oblikovano, saj je prej podjetje vodil sam podjetnik,« svoj vzpon na mesto direktorice pojasnjuje Šušteršičeva.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *