Dobro delo naj bo vsaj malo nagrajeno

Avtor: Igor Kadunc | Objava: 10.01.2012

V krizi podjetniki iščejo možnosti, kaj narediti, da bi bilo poslovanje boljše. Sprašujejo se tudi, ali bi lahko naredili kaj s spremembo pri dodatnem plačevanju zaposlenih. Običajno lahko.


(Big Stock Photo)

O dodatnih plačilih za prizadevanje zaposlenih je napisanih mnogo študij, dobi se kup nasvetov, vendar mora vsak podjetnik najti najboljši način glede na naravo dela, pričakovanja zaposlenih in podjetniško kulturo, ki jo podjetnik uveljavlja, kot nekakšno lastno karakteristiko. A v tem prispevku bo tekla beseda le o stimulaciji z dodatnim plačilom v podjetju, kjer so delovni postopki preprostejši.
 
Navadno v času krize dodatnih stimulacij ni, ker tudi rezultati niso najboljši. Vendar se tudi v takšnih časih dobro, zavzeto delo splača nagrajevati. Splošna apatija, češ »denarja ni«, se lahko prenese na miselnost zaposlenih in od tod tudi na njihovo motivacijo za pridno in dobro delo. Tako hitro pride do začaranega kroga: »plačan sem malo, torej bom delal le kolikor moram«. Slab rezultat dela pa lahko škoduje zdravju podjetja. Torej je treba tudi v krizi zaposlenim dati nekaj spodbude in dobro delo vsaj malo nagraditi.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *