Dolgoročni cilji, potrpežljivost, sodelovanje

Avtor: Jože Vilfan | Objava: 10.02.2006

Dr. Štefan Bogdan Šalej je v svoji novi domovini Braziliji zgradil uspešno podjetniško in tudi družbeno pomembno kariero. Zdaj je poslovni angel, ki investira po vsem svetu.


Štefan Bogran Šalej: "Podjetnik mora biti lastnik tehnologije, mora razumeti in obvladati trg, ob vsem tem pa mora znati upravljati finance. "

Čeprav je bil že uveljavljen mladinski funkcionar in je imel zagotovljeno kariero, se je pri šestnajstih letih, to je leta 1960, odločil, da odide v Brazilijo in začne na novo. Je odšel v tujino zaradi spomina na očetovo usodo, ki so mu po drugi svetovni vojni zasegli premoženje (imel je uspešno mesarijo)? Šalej pravi, da se z vzroki za svojo odločitev ne ukvarja. Ko je prišel v Brazilijo, je bil nekaj časa tudi Delov honorarni dopisnik. S tem je ohranil vezi z domovino, ki jih je pozneje ves čas skrbno gojil. 

V Braziliji se je najprej zaposlil v delavski restavraciji neke tovarne (lastnik restavracije je bil Slovenec), vendar sam pravi, da so ga odpustili, ker je bil preveč socialistično usmerjen.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *