Dr. Cvetka Tinauer - svoboda podjetniškega ustvarjanja

Avtor: Nives Pahor | Objava: 13.09.2007

Je uspešna podjetnica, predavateljica, predsednica, direktorica, mama ... Le kako ji uspeva imeti vse to pod nadzorom? Še zlasti ker je povprečnost ne zanima.


Dr. Cvetka Tinauer: »Če hočeš uspeti, moraš takrat, ko si najbolj ubog, pokazati svetu, da si najmočnejši, kar ni lahko, vendar se obrestuje.«

Na področju gradbenega inženiringa in visoke tehnologije ne slišimo ravno pogosto ženskega imena. Dr. Cvetka Tinauer je ena izmed tistih redkih žensk, ki se uspešno kosa na področjih, ki jih prvenstveno pripisujemo moškim, in od katere se lahko tudi moški veliko naučijo. 

Cvetko Tinauer je svoboda ustvarjanja, ki jo ponuja podjetništvo, od nekdaj privlačila. Kot zaposlena se je vedno počutila utesnjeno v svoji vlogi. V življenju je nikoli niso privlačile povprečne stvari. Zaradi izstopanja (po oblačenju, prepričanjih, svobodomiselnosti, kakšni prehitri misli in tako naprej) je imela kar nekaj grenkih življenjskih izkušenj, ki pa so jo samo utrdile. Zase pravi, da je človek, ki si upa prevzemati precejšnja tveganja, kar vedo tudi njeni sodelavci in poslovni partnerji. V vseh teh letih si je namreč ustvarila ugled osebe, ki drži besedo, ki ve, kaj počne, in ki dela na kakovosti. 

V podjetništvo takoj, ko je bilo mogoče
 

Cvetka Tinauer je svojo podjetniško pot začela graditi na začetku devetdesetih let. Kot diplomirana pravnica je ustanovila podjetje Perspektiva, ki se je ukvarjalo z gospodarskopravnim svetovanjem, ker pa je ženska, ki potrebuje širino, jo je pravo kmalu začelo utesnjevati. Iskala je nekaj več. Medtem se ji je ponudila priložnost, da vodi Sklad Republike Slovenije za malo gospodarstvo. Sprejela je izziv, vendar je po treh letih ugotovila, da politične igrice, laži in prikrivanja niso del njene osebnosti. Tveganj in izzivov se ne boji, kar je zelo dobrodošlo v podjetništvu, politična taktiziranja pa ji ne ustrezajo.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *