Družina Illy - tri generacije inovacij

Avtor: Nives Pahor | Objava: 05.06.2008

Družinsko podjetje Illycaffè že dobrih 70 let proizvaja kavo Illy, ki ima danes sloves svetovne avtoritete na področju ekspresne kave in že tri generacije vodi industrijo z inovacijami, tehnologijo in znanjem.


Ponosni so, da že od konca 80-tih let surovine kupujejo neposredno od kmetov in da s tem spodbujajo tudi izobraževanje proizvajalcev. Na sliki Andrea Illy.

Sedemdeset let zgodovine, več kot 700 zaposlenih, več kot 250 milijonov evrov prometa (polovica ustvarjenega v Italiji, polovica v tujini) in ena sama kavna mešanica po vsem svetu. To je zgodba o uspehu italijanskega družinskega podjetja Illycaffè.


Illycaffè je eden vodilnih proizvajalcev kave na svetu, ki se lahko pohvali z bogato paleto prestižnih nagrad in ki si lahko privošči luksuz, da prodaja svoj izdelek v več kot 140 državah sveta po bistveno višji ceni kot katerikoli izmed konkurentov. Illy, ki je avtoriteta na področju trženja kave kot modnega dodatka, velja danes za vodilno blagovno znamko z vidika kakovosti in inovativnosti na področju industrije kave. Samo v Italiji vsak dan pripravijo več kot dva milijona njihovih kav, po svetu pa vsak dan več kot tri milijone.
 
Podjetje, ki je vse od nastanka tesno povezano z življenjem družine Illy, je še danes v stoodstotni družinski lasti. Na čelu uspešnega imperija je danes že tretja generacija družine, z Andreom Illyem na čelu.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *