Farhad Vladi – največji posrednik za otoke na svetu

Avtor: Nives Pahor | Objava: 07.05.2008

Za otoke se je prvič navdušil že kot najstnik, ko je vedno znova prebiral knjigo o Robinzonu. V študentskih letih je sklenil prvi posel, danes pa je Farhad Vladi vodilni trgovec z otoki na svetu.


Farhad Vladi: »Nakup otoka je kot zapeljevanje ženske. Nikoli ne moreš popolnoma pojasniti, zakaj ste vanjo zaljubljeni. Tu deluje kemija, nekaj, česar ni mogoče povsem razložiti.« (Foto: Vladi Private Islands, www.vladi-private-islands.de)

Bi radi kupili otok? Farhad Vladi vam lahko pomaga.  

Triinšestdesetletni Farhad Vladi iz Hamburga velja za vodilno avtoriteto na področju trgovanja z otoki na svetu. Skoraj štiri desetletja že išče in prodaja sanje, ki si jih lahko privoščijo le redki. Skozi njegove roke je šlo že več kot 5 tisoč otokov. Nekateri celo več kot enkrat. Njegova zbirka podatkov s podrobno dokumentacijo o več kot 12 tisoč otokih v več kot 40 državah sveta je neprecenljive vrednosti. Na trgu je seveda veliko nepremičninskih agencij, ki se ukvarjajo s prodajo otokov, toda ni je agencije, ki bi imela tako široko razpredeno mrežo po svetu kot prav njegova. To je niša, v kateri kraljuje on.  

Vladi na poti preživi od štiri do pet mesecev na leto. V svojih dveh pisarnah v Hamburgu (Nemčija) in v Halifaxu (Kanada) pa zaposluje 20 ljudi, ki mu pomagajo pri trgovanju. 

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *