Fizioterapevt na domu

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 08.06.2009

Urban Založnik - mladi podjetnik, ki namerava iz majhnega posla narediti veliko podjetje.



Urban Založnik, uspešen športnik in absolvent fizioterapije, je ustanovil podjetje Therapia, d.o.o., fizioterapijo na domu. Osemurni dnevni trening taekwondoja je zamenjal z branjem strokovnega čtiva ter izdelal izvrsten poslovni načrt.
 
Kje je izvor vaše podjetniške ideje?
Nekoč me je gospod, ki je v prometni nesreči postal paraplegik, prosil za terapijo. Takrat mu žal nisem utegnil pomagati, iz dogodka pa se je rodila misel oziroma ideja. V slovenskih zdravstvenih domovih in zasebnih ambulantah je ponudba fizioterapije občutno premajhna, še posebej za tiste, ki bi želeli imeti fizioterapijo na domu. Tu se je začela moja podjetniška pot.
 
Pot do najboljšega poslovnega načrta?
Med študijem fizioterapije sem se odločil, da bom odprl podjetje. Prijavil sem se na tekmovanje za najboljši poslovni načrt univerzitetnega podjetniškega inkubatorja. Kot zmagovalec tega in še enega tekmovanja za najboljši poslovni načrt lahko leto dni uporabljam poslovni prostor inkubatorja ter ugodnosti, ki jih ta ponuja. Prejel sem tudi denarno nagrado, nekaj avdio programov in strokovno literaturo. Najpomembneje pa je, da sem sklenil veliko poznanstev z vplivnimi ljudmi.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *