Gospodar sence

Avtor: Vlado Kadunec | Objava: 03.09.2010

Andrej Kosec v družinskem podjetju Tehrol s proizvodnjo senčil skrbi za ugodno počutje svojih kupcev in prispeva k zmanjšanju porabe energentov.


Andrej Kosec: »Danes zaradi recesije potrebuješ veliko več energije, znanja in predstavljanja izdelka. Zato moraš imeti dobro ponudbo in kolektiv, ki zna suvereno pojasniti razliko med bolj in manj kakovostnim izdelkom.«

Andrej Kosec je že v otroštvu spoznal posel s senčili, ko je začel delati v očetovem podjetju. Verjetno je kar nekako logično, da nadaljuje s tovrstno dejavnostjo. S tako popotnico tudi niti ni čudno, da je v osmih letih, odkar sta z ženo Karmen s petimi delavci odšla na svoje, podjetje Tehrol postavil na trdne temelje, tako da zdaj zaposlujeta trideset sodelavcev.  

Podjetje v zelenju 
 
Poslovno-proizvodno hišo sta zakonca postavila pred dobrima dvema letoma v novi Poslovni coni Komenda, ki se bo, ko bo dograjena, raztezala na 930.000 kvadratnih metrih. »Ker cona raste sredi polj na cesti med Vodicami in Komendo, jo imenujejo kar Zelena cona. Ko smo iskali primeren prostor za svojo stavbo, nismo mogli mimo te odlične lokacije, ki je le dobrih deset kilometrov od Ljubljane. Pritegnila nas je tudi drzna vizija lastnikov, da bo cona ob odlični avtocestni povezavi, blizu letališča in nove bodoče mednarodne železniške proge, ter z lokali, banko, pošto, kongresnim, regionalnim rekreativnim in zabaviščnim centrom, postala vodilna mednarodna poslovna cona na stičišču Evropske unije z jugovzhodno Evropo,« Andrej Kosec pojasni odločitev o postavitvi svojega podjetja prav tu, sredi polja pri Vodicah.  

Za posel se ni bati 

Kot podjetnik je ambiciozen. Njegova vizija je postati največji proizvajalec senčil na domačem trgu in trgu nekdanje Jugoslavije. Vizijo utemelji z naraščanjem povpraševanja po senčilih tudi zaradi okoljevarstvenih razlogov. Trend v arhitekturi so že nekaj časa stavbe, obdane z velikimi steklenimi površinami, kar narekuje tudi razvoj industrije senčil. Zato pravi, da se za posel verjetno ni treba ravno bati, konec koncev je v pripravi tudi zakon, ki pri gradnji objektov narekuje obvezno načrtovanje senčil.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *