Gostinka po indijsko

Avtor: Lidija V. Bricelj | Objava: 06.10.2008

Gostinstvo je raznolika dejavnost, saj moraš obvladati paleto veščin, od odnosov z javnostmi, marketinga, računovodstva do strežbe, priprave hrane, vodenja in še marsičesa, pravi Vesna Nisha Dolinar, ki skupaj z možem vodi indijsko restavracijo Namasté v Ljubljani.


»Z indijsko kulinariko, ki je zelo specifična in raznolika, je tako kot z obiskom Indije: ali jo takoj vzljubiš ali pa ti preprosto ni všeč,« pravi lastnica indijske restavracije Namasté v Ljubljani, Vesna Nisha Dolinar.

»Ideja o indijski restavraciji je v moji družini obstajala že vrsto let, saj je mama (sicer lastnica trgovin Sariko, d.o.o., op. a.) izvrstna kuharica, ki je v svojih prvih letih bivanja v Sloveniji svoje kulinarične mojstrovine predstavljala na različnih degustacijah in otvoritvah,« pravi Vesna Nisha Dolinar.  
 
Mlada podjetnica se je po študiju odnosov z javnostmi in komunikologije v ZDA zaposlila kot predstavnica za odnose z javnostmi na Gospodarski zbornici Slovenije. Leta 2003 sta z možem začela iskati primeren lokal za restavracijo, ga tudi našla, a prav kmalu izvedela, da bosta starša, zato sta rojstvo restavracije prestavila v prihodnost. »Po porodniškem dopustu sem se zaposlila na Inštitutu za varovanje zdravja, potem pa se leta 2006 dokončno odločila, da grem na svoje. Našla sem primeren lokal, se na prvi pogled zaljubila vanj in kmalu je Ljubljana po dolgih letih dobila indijsko restavracijo,« pravi sogovornica.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *