Gostinstvo je izbralo mene

Avtor: Lidija Vinkovič | Objava: 08.06.2006

Nogometaši v tujini zamenjajo profesionalno igralsko kariero s kariero trenerja ali menedžerja. Sašo Udovič, član »zlate generacije« nogometašev, se je odločil za podjetniško pot.


Sašo Udovič: »Pred vsako pomembno odločitvijo se odpravim na Rožnik in med tekom temeljito razmislim o njej.«

Sašo Udovič, nekdanji nogometni reprezentant in član »zlate generacije« slovenskih nogometašev, je z najemom lokala Santana Coffee Shop v središču Ljubljane odprl novo poglavje v svojem življenju. Sašo Udovič se je tako pridružil vrsti slovenskih športnikov, ki so se po zaključku športne kariere podali v gostinstvo. Čeprav je v tem poslu pravzaprav začetnik, čuti, da mu je vloga gostinca pisana na kožo, saj uživa pri delu z ljudmi. 

»Pred dvema letoma si niti v sanjah nisem predstavljal, da bom kdaj zaplul v gostinske vode, zdaj pa se mi zdi, kot da drugače sploh ni moglo biti,« ugotavlja Sašo Udovič. Na vprašanje, zakaj si je izbral ravno gostinstvo, odgovarja, da si je pravzaprav gostinstvo izbralo njega. V resnici je bilo popolnoma preprosto – bila je prava priložnost ob pravem času in odločitev je hitro padla. Skupaj s še dvema partnerjema je novembra lani postal novi najemnik lokala v središču Ljubljane. Kot novopečeni gostinec se v lokalu odlično počuti, zato odločitve ne obžaluje. 

Vedno se ravna po občutku
 

»Občutek, da se v življenju profesionalno ukvarjaš s tistim, kar te veseli, je čudovit. Sam sem imel to srečo, da sem v svoji petnajstletni nogometni karieri živel skoraj kot po lastno napisanem scenariju,« razlaga sogovornik. Njegovo življenje po končani nogometni karieri je bistveno drugačno, vendar niti malo dolgočasno. Vseeno pa ugotavlja, da je vodenje lokala nekaj povsem drugega kot igranje nogometa. Ker ima v gostinstvu bolj malo izkušenj, sta mu pri tem v veliko pomoč partnerja, ki se na to bolj spoznata. Poslovne odločitve skupaj pretehtajo, pri čemer nekdanji nogometaš zaupa svoji intuiciji. »Pred vsako pomembno odločitvijo se odpravim na Rožnik in med tekom temeljito razmislim o njej. Do zdaj sem znal zelo dobro oceniti ljudi in posel, s katerim sem se ukvarjal, saj se zaenkrat še nisem uštel.«

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *