Gremo na Nebesa

Avtor: Nives Pahor | Objava: 09.10.2006

Natančneje, v nadstandardno turistično naselje v neokrnjeni naravi, kjer lahko najdejo svoj mir - štirje pari. Zakoncema Roš se je posrečil izjemen projekt.


Katja in Bojan Roš: »Po treh letih poslovanja tudi domačini že verjamejo v naš projekt, čeprav prej v to niso bili prepričani. Začudeni so, da dva človeka začneta tako velik projekt, ki po enem letu postane podjetniški čudež.«

Zakonca Katja in Bojan Roš (od junija letos upokojena novinarka Dela in zasebni zdravnik) sta odprla zanimivo turistično-podjetniško naselje, v katerega sta vložila okoli 380 milijonov tolarjev (približno 1,6 milijona evrov). Nad vasjo Livek pri Kobaridu, sredi idilične narave, kjer je bilo nekoč znano smučarsko središče, sta naredila turistično naselje z drznim imenom Nebesa. Naselje sestavljajo štiri sodobno opremljene lesene hiške, ki lahko skupaj gostijo največ osem ljudi oziroma štiri pare. Njun cilj ni množični turizem, saj ju zanima le kakovost za posameznike

Čeprav za eno noč na Nebesih računata okrog 50 tisoč tolarjev za dve osebi, se za njune storitve zanima veliko ljudi, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Zakonca Roš pravita, da narava in zamisel upravičujeta visoko ceno, saj je to nekaj popolnoma novega tako za te kraje kot tudi za vso Slovenijo. Imeti samo osem ležišč na površini, kjer bi lahko stal hotel z 80 ležišči, je res drzna poslovna odločitev. Ljudje, ki so to spoznali, se vračajo, saj je to res kraj, kjer se lahko odpočijejo. 

Kot kaže, je pristop pravi, saj sta imela v prvem letu poslovanja (2004) čez dvesto, leta 2005 pa čez petsto gostov. Preračunala sta, da bi se jima naložba lahko povrnila v prihodnjih osmih letih, če bi od zdaj naprej imela polovično letno zasedenost.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *