Gvineja Bissau: Najpomembnejša so prava poznanstva

Avtor: Nives Pahor | Objava: 13.02.2007

Slovenec in »slovenski Afričan« sta združila moči in ustanovila podjetje v Gvineji Bissau ter podružnice v Sloveniji in drugod po Evropi. Izkušnje po letu poslovanja so pozitivne, roko pa ponujata tudi drugim vlagateljem.


(Z leve proti desni) Inacio Bintchende in Dušan Žerak vidita v Gvineji Bissau deželo s številnimi poslovnimi priložnostmi.

Afrika postaja vse bolj priljubljena za Slovence, in sicer ne samo turistično, ampak tudi podjetniško. Skupini slovenskih podjetnikov, ki že delujejo na afriški celini, sta se pred dobrim letom pridružila še Dušan Žerak in Inacio Bintchende. Prvi je Štajerec, drugi pa je po rodu iz Gvineje Bissaua, vendar ima slovensko državljanstvo, saj v Sloveniji živi že dvajset let. Bintchende je slovenski javnosti bolje poznan kot Belina, in sicer iz časov humoristične televizijske oddaje TV Poper, ki so jo predvajali na Televiziji Koper. V Sloveniji imata vsak svoje podjetje, vendar sta za nastop na afriški celini kot partnerja skupaj ustanovila podjetje GBI (Guinea-Bissau Investment). Njuno poslanstvo je najti podjetnike, vlagatelje, ki bi bili pripravljeni poslovati tako v Gvineji Bissauu kot tudi na drugih zahodnoafriških trgih. 

Kako se je vse začelo, od kod sploh zamisel za odhod v državo in kako poslovati v državi, kjer je bila še leta 1998 državljanska vojna? 

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *