Harmonično uravnavanje energije

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 07.05.2012

Podjetnica Urška Kodela je v času študija pridobila licenco za vaditeljico joge. Navdušenje nad dejavnostjo jo je povedlo v Francijo, zatem pa v Indijo, Berlin in Kanado.


Urška Kodela ustvarja zgodbo dobrega počutja, Shakti d.o.o. in se drži načela: »Ne lupi ljudi.« (Foto: Gregor Kocka Kocijančič)

Od kod ideja za dejavnost?
Že v študijskih letih je mojo pozornost pritegnila joga. Posel sem začela s kolekcijo hlač za jogo Shakti. Idejo zanje sem dobila na Tajskem ter zasnovala drugačne. Moj hobi je sčasoma prerasel v vir zaslužka.
 
Vir začetnega kapitala?
Pomagal mi je partner, strokovnjak na področju financ.
 
Kaj obsega vaša ponudba?
Obstaja veliko stilov joge z več stopnjami vadbe. Na primer: hatha joga, surf joga, joga sončenje in razstrupljevalna (»detoks«) joga. Slednja je novost, ki temelji na zasukih v kombinaciji z razstrupljanjem telesa. Fizične vaje joge so združene s specifično tehniko dihanja, zelo priljubljen je pozdrav soncu. V ponudbo joga počitnic na otoku Fuerteventura vključujem meditacijo na kraterju vulkana. Vadba traja uro in pol ter je primerna za vse ljudi. Aktivnost poskrbi za dobrodejno sprostitev uma in ni omejena le na ženske določene starosti.
 
Katere so negativne in pozitivne plati vašega posla?
Pomemben je pristen odnos obeh udeležencev, vaditelja ter učenca. Kot negativno bi izpostavila zasoljene cene nekaterih ponudnikov vadbe ter krajo inovativnih idej. Pri poslu te lahko nekdo drug prehiti z uresničitvijo tvoje zamisli.
 
Pozitivno je, da v poslu uživam, saj živim svoje sanje. Vesela sem, ko učenci pridobijo motivacijo za v prihodnje. Telo je naš največji tempelj, zato ga moramo ohranjati zdravega.
 
Bi v prihodnosti podjetje prodali?
Bi, če bi bila ponudba dobra ali če bi delo nadaljevala kje drugje.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *