Hotelir z 90 tisoč sobami

Avtor: Nives Pahor | Objava: 06.11.2009

Gabriel Escarrer Juliá je pri 21-ih letih najel prvi hotel, danes pa upravlja mednarodno verigo hotelov štirih blagovnih znamk s 350 hoteli.


Formula za uspeh Gabriela Escarrerja Juliá: »Postelja, ki ni zapolnjena danes, ne more biti zapolnjena jutri. Torej je že danes treba nekaj ukreniti.« (Foto: arhiv Sol Melia)

Gabriel Escarrer Juliá je ustanovitelj in direktor španske korporacije Sol Melia, ki ima v lasti več kot 350 hotelov z 90 tisoč sobami v 30 državah sveta in zaposluje več kot 35 tisoč ljudi. Leta 2008 je ameriška revija Forbes ocenila Escarrerovo premoženje na 1,3 milijarde dolarjev.
 
Sol Melia je danes vodilno hotelirsko podjetje v Španiji, Latinski Ameriki in na Karibih, tretje največje v Evropi in 10. na svetu. Največ hotelov zunaj Španije ima na Kubi, v Nemčiji, na Hrvaškem, v Braziliji in na Portugalskem. Pod svojim okriljem upravlja štiri krovne blagovne znamke: Melia Hotels & Resort (višji cenovni razred, štiri, pet zvezdic), TRYP Hotels (meri na poslovne turiste po Španiji in je osredotočen na mestni trg), Sol Hotels (družinski hoteli in počitniški paketi) in Paradisus Resort (luksuzna »all-inclusive« letovišča).
 
Prvi hotel pri 21-ih letih
 
Gabriel Escarrer Juliá se je rodil leta 1935 na sončnem španskem otoku Palma de Mallorca. Kariero v turizmu je začel že pri 16-ih letih, ko je začel delati kot turistični agent za podjetje Wagons Lit-Cook na Mallorci. Hitro je napredoval in postal eden najuspešnejših agentov. Običajno je imel tudi po 134 nadur na mesec.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *