Industrijski sejmi - osvojite nove tehnologije prvi

Avtor: Borut Jerše | Objava: 11.05.2007

Temu sejemskemu sloganu je seveda treba dodati še »in jih predstavite ciljnim občinstvom na sejmu«. Pripravili smo vam pregled nekaj vodilnih industrijskih sejmov v svetu, Evropi in regiji.


Utrinek s sejma Forma Tool, Celje

Industrijski sejmi veljajo za ene najpomembnejših sejemskih prireditev, predvsem v Evropi. Predstavljajo novosti, trende, hkrati pa pomenijo ob svoji strokovni in poslovni usmeritvi, ki je v ospredju, tudi pomemben stik med politiko in industrijo. V sejmih, ki jih bomo predstavili tokrat, niso zajeti sejmi gradbeništva, ki so običajno organizirani kot samostojni specializirani sejmi.  

Hannover Messe − vodilni na svetu
 

»Osvojiti novo tehnologijo prvi« je tudi slogan in zahteva največjega in najstarejšega industrijskega sejma na svetu, sejma Hannover Messe. Gre v bistvu za sočasno organizacijo več strokovnih sejmov, ki tvorijo celoto. Nekateri so organizirani vsako leto, nekateri pa bienalno. Hannover Messe je danes vodilni svetovni sejem na področju industrije in je svetovna platforma za novosti na področju tehnologije celotne industrije. Sejem poteka vedno v spomladanskem času.

Letošnji sejem je bil od 16. do 20. aprila.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *