Inovativni in kreativni

Avtor: Petra Mauer | Objava: 05.01.2013

Celjski podjetnik Vladimir Tkalec se je pogumno podal na samostojno podjetniško pot in s poslovnim partnerjem ustanovil podjetje Cent SI, usmerjeno v razvoj inovativnih in kreativnih računalniških rešitev.


Vladimir Tkalec: »Naše dobro ime širijo predvsem zadovoljne stranke. Nove stranke in posle tako pri nas kot v tujini pridobivamo predvsem na podlagi dobrih referenc in uspešno končanih projektov.«

Sogovornik je bil pred leti zaposlen v podjetju Cetis kot direktor oddelka za informacijske tehnologije. Z ekipo sodelavcev se je ukvarjal s projekti, kot so izdelava in poosebljanje slovenskega biometričnega potnega lista, ustvarjanje informacijskega sistema za izdajanje in poosebljanje pametnih kartic za digitalne tahografe, poosebljanje pametnih kartic s čipom, popis prebivalstva, prav tako je sodeloval pri drugih mednarodnih projektih, na primer pri organizaciji informacijske podpore za lokalne volitve v Albaniji.  

»Zaradi prevladujoče proizvodne usmerjenosti podjetja je občasno prihajalo do trenj glede trženja in potreb oddelka, ki se je ukvarjal izključno s storitvami z visoko dodano vrednostjo. Predlagal sem 'odcepitev' oddelka, ki bi se poleg interne podpore matičnemu podjetju ukvarjal s trženjem in razvojem informacijskih projektov. Naletel sem na nerazumevanje takratnega vodstva in se skupaj s podjetniško naravnanimi sodelavci odločil ustanoviti lastno podjetje Cent SI, v katerem se sedaj ukvarjamo s tem, kar smo si vedno želeli,« razlaga Vladimir Tkalec. Podjetje je bilo ustanovljeno praktično čez noč, brez poslovnega načrta, vendar z zaupanjem v znanje vseh vpletenih, močno željo in z izjemno voljo za delo. Zbrali so prihranke, s katerimi so najeli poslovne prostore, in kupili osnovno opremo za opravljanje dela.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *