Iz malega podjetja v nacionalni interes

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 03.09.2010

Primož Cimerman in Tomaž Borštnar upravljata portal Med.Over.Net, ki ga obiskuje več sto tisoč Slovencev.


Primož Cimerman

Primož Cimerman pravi: »Nočem se zgledovati po nobeni osebi, saj je bolje biti prvi Primož Cimerman kakor drugi Bill Gates.« In tako je leta 1997 s kolegom Tomažem Borštnarjem ustanovil podjetje SIIX, danes pa sta podjetnika najbolj znana po spletnem portalu Med.Over.Net.
 
Kje sta dobila idejo za Med.Over.Net?
Ideja o portalu Med.Over.Net je rasla že v preteklosti, žal pa zanjo ni imel nihče posluha. Tako sva sama ustanovila podjetje, počasi izdelala sistem in oblikovala idejo ter jo postavila na ogled junija 2000. Skozi čas se je sistem izkazal kot zelo uporaben, ko sva želela pridobiti sredstva, pa se je vse ustavilo. Zato sva ustanovila še Zavod Med.Over.Net, ki se lahko z istim sistemom prijavi na razne razpise.
 
Od kod začetni kapital?
Zaradi hitre odločitve in najine mladosti sva si denar izposodila. Ustanovitveni kapital, takratnih 1,5 milijona tolarjev, sva sčasoma vrnila. Najprej sva dve leti delala od doma, šele nato sva najela prvi poslovni prostor. Ker denarja skorajda ni bilo, sva bila zelo gospodarna, vse zasluženo sva vložila nazaj v sistem. Bila sva toliko bolj iznajdljiva z najemom računalniške opreme in vodov, ki so bili zelo dragi. Kapital je prihajal postopoma. To je bil tek na dolge proge.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *