Izboljšajte izrabo časa

Avtor: Mirjana Mladič, Jure Legvart | Objava: 08.12.2008

Za uspešno obvladovanje hitrosti velja eno samo pravilo: priprava je 90 odstotkov uspeha. Pomagamo si lahko z Eisenhowerjevim križem, preprosto matriko za razvrščanje naših nalog po pomembnosti in nujnosti.



V prejšnji številki Podjetnika smo se spraševali, kdo gospodari z našim časom in zaradi česa vsega so naši dnevi prekratki, preveč viharni, s premalo postanki za razmislek in za ... načrtovanje. Povabili smo vas, da poskusite vsak dan, deset minut pred koncem delovnega časa, načrtovati svoj naslednji delovni dan in svoj popoldan. Kako vam je šlo? Kakšne učinke ste opazili? (Še vedno nam lahko o svojih rezultatih sporočite na slovenia@neways-group.com).
 
Danes bomo spregovorili o uporabnih metodah za obvladovanje časa – vsak dan, v službi. Temu pravimo obvladovanje hitrosti (dela, dogajanja, poslovanja), nekateri govorijo tudi o speed managementu. Za uspešno obvladovanje hitrosti velja eno samo pravilo: priprava je 90 odstotkov uspeha. Če želimo delovati organizirano, sistematično in v dobri psihofizični kondiciji, se moramo pravočasno pripraviti. Če želimo dobro skrbeti zase, imeti posluh za potrebe svojega telesa in svoje duše, se moramo prav tako pripraviti. Kot vrhunski tekmovalci. Da znamo v pravem trenutku odreagirati prav, da damo vse od sebe takrat, ko je to najbolj potrebno. In da se dobro počutimo v svoji koži.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *