Izkušnje najboljših delodajalcev

Avtor: Zoran Jereb | Objava: 04.08.2008

Najboljši slovenski delodajalci nimajo težav s fluktuacijo, ugotavljajo pa tudi, da naklonjenost do zaposlenih stane manj, kot podjetju prinese.



Kako skrbijo za zaposlene najboljši delodajalci? Časopis Dnevnik je spomladi sestavil lestvico stotih slovenskih podjetij, ki so najbolj naklonjena zaposlenim. Raziskali smo izkušnje štirih finalistov v kategoriji malih delodajalcev.  

V jeseniškem podjetju Ti pravijo, da so v panogi, v kateri delujejo, to so internetne storitve in spletna trgovina, zaposleni in njihovo znanje, izkušnje ter sposobnosti glavno gonilo razvoja podjetij. »Zato smo se že pred časom odločili, da vsem zaposlenim omogočimo najboljše možne delovne razmere. To se ne odraža samo v opremljenosti prostorov, ampak predvsem v spodbujanju vrednot, ki ustvarjajo kar najbolj ustvarjalno in produktivno atmosfero. Sem lahko uvrstimo tako sproščene smernice oblačenja kot tudi druženje zunaj delovnega časa, vsak dan sveže sadje ter še mnogo drugih 'nagrad', ki so prilagojene vsakemu posamezniku posebej,« pravi Miha Rejc iz omenjenega podjetja. Na vprašanje, zakaj so se za tak odnos do zaposlenih sploh odločili in kako so svoj sistem razvili, Rejc odgovarja, da so naklonjenost do zaposlenih izbrali za eno od oblik svoje družbene odgovornosti. »Zaposlenim naklonjeno delovno okolje smo začeli ustvarjati s kopico nepisanih pravil, ki smo jih pozneje tudi formalizirali. Certifikat družini prijaznega podjetja in uvrstitev v finalni izbor Zlate niti sta tako logični posledici naših prizadevanj v tej smeri,« poudarja Rejc.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *