Kaj je rekel ata in kakšna je bila mama

Avtor: Vida Petrovčič | Objava: 08.11.2005

Kako podjetniki ravnajo z ljudmi je odvisno predvsem od njihove izkušnje s starši, trdi svetovalec Milan Krajnc Pavlica, in še dodaja, da so ženske boljše podjetnice, ker imajo boljši občutek za realnost.


Milan Kranjc Pavlica

»Slovenskim podjetnikom primanjkuje iskrenosti, so polni strahu, zato ne sprejemajo odgovornosti. Nimajo izdelanih ciljev. Zaradi strahu imajo o sebi slabo podobo, njihov cilj pa je preživetje, ne pa ustvarjanje.« To je le nekaj, za marsikoga precej radikalnih stališč, ki jih ima o podjetnikih svetovalec Milan Krajnc Pavlica, ki se ukvarja tudi s kriznim menedžmentom, osebnim in zakonskim svetovanjem ter s tako imenovano realitetno terapijo. V Sloveniji je v tem trenutku okoli tisoč realitetnih terapevtov s certifikatom, predvsem med učitelji in socialnimi delavci. Tudi Milan Krajnc Pavlica je svojo kariero začel kot učitelj fizike, vendar je spoznal, da mu učiteljski poklic ne ponuja velike finančne perspektive, zato se je lotil podjetništva. Najprej je vodil tečaje računalništva, vendar je kmalu ugotovil, da imajo podjetniki najrazličnejša vprašanja, ki niso povezana samo z računalništvom.

Želeli so vedeti, kaj naj storijo v posameznih življenjskih in poslovnih razmerah, zato je izobraževanje zastavil glede na njihove potrebe in jim pomagal doseči najugodnejše stanje v njihovih poslovnih procesih. S soprogo sta kmalu ustanovila svetovalno podjetje Sirius.si, ki danes zaposluje štiri ljudi. 

Kaj torej pomeni realitetna terapija?

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *