Kaj obeta vaša poslovna prihodnost?

Avtor: Nika Sandera | Objava: 04.07.2008

Dobro pripravljen letni plan prinaša mnoge koristi, kljub temu pa se v marsikaterem podjetju še vedno izogibajo planiranja. Poglejmo, zakaj sploh planirati, kako se lotiti priprave plana in kako ga uporabljati.



Odgovor na vprašanje, kakšna je vaša poslovna prihodnost, bi zato moral biti preprost – poglejte v naš letni plan! Seveda – če ste ga letos pripravili in tudi spravili na papir. Pa ste ga? Če ga niste, delite usodo z mnogimi ostalimi podjetniki, ki se sicer zavedajo, da je plan dobra priprava na prihajajoče leto, pa zanj niso našli časa ali preprosto niso vedeli, s katere strani naj ugriznejo v kislo jabolko planiranja. Mnogo manjših podjetij zato posluje brez letnega plana ali pa ta v grobih številkah ostaja v glavi direktorja, skrbno skrit pred ostalimi sodelavci skupaj z ostalimi poslovnimi skrivnostmi.  

Za vse dvomljivce: zakaj planiramo 

Morda najprej – zakaj NE planiramo. Gotovo ne zato, da bomo plan pospravili v omaro do naslednjega leta. Plan je tista usmeritev, iz katere naj bo jasno, kaj bomo v prihodnjem letu počeli (in koliko bomo zaslužili). Pripravil vas bo na leto pred vami, tako da boste izkoristili priložnosti za napredek in se izognili pastem. In ravno v tem je ključna vrednost plana.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *