Kaj ugotavljajo inšpektorji?

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 14.11.2007

Davčni, delovni in tržni inšpektorji v pregledih letno odkrijejo na tisoče nepravilnosti, največ prav v malih podjetjih. Katere kršitve so najpogostejše?


(i-StockPhoto)

Obisk inšpektorjev je eden izmed najbolj nepriljubljenih dogodkov za vsakega podjetnika, saj inšpektorji vedno kaj najdejo. Po podatkih različnih inšpekcijskih služb prav v malih podjetjih odkrijejo največ nepravilnosti, kar pa ni povezano samo s tem, da je malih podjetij največ. Velika podjetja imajo svoje strokovne službe, ki sledijo spremembam zakonodaje in stvari sproti prilagajajo zakonskim zahtevam. Podjetniki take pomoči nimajo. V nadaljevanju si bomo pogledali, kaj letos opažajo davčni, delovni in tržni inšpektorji.  

Manj kršitev davčne zakonodaje 
 
Davčna uprava RS je letos v prvem polletju opravila 3256 davčnih inšpekcijskih nadzorov, pri čemer so ugotovili 1632 nepravilnosti, torej pri vsakem drugem nadzoru. Stanje je letos nekoliko boljše kot lani v enakem obdobju. Po trditvah direktorja Davčne uprave Republike Slovenije Ivana Simiča je izboljšanje posledica povečanja preventivnih davčnih inšpekcijskih nadzorov pri gostincih v letu 2007 (hitri nadzori ter akcije).

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *