Kako najti partnerje?

Avtor: Emilija Bratož | Objava: 09.07.2009



Mnogo podjetij razmišlja o prijavi na določene razpisane projekte, vendar težko najde ustrezne partnerje za izvedbo ali nosilca projekta, ki bi jih povabil v partnerstvo. Kako najti razvojno skupino, v kateri bi se skupaj prijavili na projekt?
 
V projektu lahko sodelujete kot nosilec projekta, koordinator ali partner. Nosilec projekta je eden, lahko ima pomočnika – koordinatorja, druge organizacije pa sodelujejo le kot partnerji, ki pa imajo v projektu nekoliko bolj omejeno vlogo. Partner sodeluje le pri specifičnih vsebinah ali le v določenem delovnem paketu v projektu.
 
Preden postanete partner v projektu, je dobro spoznati idejo celotnega projekta in vlogo vaše organizacije v njem: naloge, odgovornost, količino zahtevanega dela, višino sredstev EU in vaših lastnih sredstev ter porazdelitev nalog v projektu. Za uspešno izvajanje projekta mora obstajati zavezanost na ravni vodstva organizacije, in ne le pri posameznikih, da se lahko delo nemoteno nadaljuje kljub morebitnim spremembam v osebju.
 
Pri iskanju partnerjev lahko uporabite storitve Evropske podjetniške mreže (EEN), različne priložnosti izmenjave izkušenj na izobraževanjih o izvajanju projektov, informacije iščete prek projektnih in razvojnih borz, na lokalni ravni pa prek lokalnih razvojnih in podjetniških centrov. S prijavami v različne baze se je možno prijaviti na seznam potencialnih projektnih partnerjev, ki bo na voljo tudi potencialnim domačim in tujim projektnim partnerjem.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *