Kdo je gospodar vašega časa?

Avtor: Mirjana Mladič, Jure Legvart | Objava: 11.11.2008

Toliko dela, pa tako malo časa! Brez skrbi, pomanjkanje časa lahko nadoknadimo z vnaprejšnjim načrtovanjem delovnika, kar je pri današnjem tempu življenja zelo koristna spretnost.


Deset minut pred koncem delovnega časa oziroma preden odidete domov, naredite seznam opravil, ki vas čakajo naslednji dan, in tistih, ki bi jih radi naredili ta dan doma. (iStockPhoto)

Poznate free jazz? To je tista vrsta glasbe, ki marsikomu trga ušesa. Nobenih harmonij, tu in tam malo ritma, ki se hitro izgubi, nikjer pravega začetka in konca posamezne skladbe. Vas to kaj spominja na vaš vsakdan?  

Najbrž na tiste dni, ki bi jih najraje kar pozabili: od jutra do večera nepredvideni dogodki, zapleti, telefoni, nujni primeri, ki jih je treba takoj rešiti. Človek se počuti, kot bi se utapljal. Vsake toliko časa vam uspe zajeti sapo, in ko se vam ravno zdi, da ste nekako obvladali stvar – nova urgentna naloga.

 

Danes so srečneži tisti, ki imajo takšne dneve samo tu in tam. Vse več pa jih je, ki padajo iz enega kaotičnega dneva v drugega. Sapo zajamejo samo še ob vikendih, pa še ti so pogosto delovni, in ob dopustih, ki pa so redko daljši od nekaj dni – več si jih ne morejo privoščiti (tako vsaj mislijo).

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *