Kdo je prvi?

Avtor: Štefan Pavlinjek | Objava: 08.10.2012

Inovativnost in izvoz sta značilnost treh nominirancev za letošnje priznanje Podjetnik leta. Vsi trije so izjemni podjetniki, so zgled moči slovenskega podjetništva.



Trenutek, ko si povsem polna dvorana povabljenih izmenjuje pomenljive poglede in šepeče mnenja, kdo bo zmagovalec, je nabit z neko posebno energijo. Smetana slovenskih podjetnikov ugiba, kdo si je prislužil najprestižnejše poslovno priznanje na Slovenskem; naziv podjetnika leta. Za to, da je poimenovanje, ki ga bomo letos podelili že dvaindvajsetič, tako ugledno, imajo v prvi vrsti zasluge nominiranci sami. Njihove zgodbe ste lahko vse leto prebirali v reviji Podjetnik. Zagotovo pa ima zasluge tudi način izbora: cvet slovenskih podjetnikov, ki so uspeli tako doma kot na tujem, odloča, kateri njihov kolega izmed predstavljenih jih je z dosedanjim delom in vizijo za naprej najbolj prepričal.
 
Ponosen sem, da sem del ekipe, ki izbira podjetnika leta. Ker sem ponosen na podjetnost, na kombinacijo garaštva in nezmotljive poslovne žilice, ki dajeta osupljive uspehe. Ko se v mislih sprehajam skozi zgodbe dosedanjih nominirancev in dobitnikov priznanja Podjetnik leta (tudi svojo), opažam, da so vsem skupni tudi drznost, brezmejna vizija in poštenje. Kadar pa se pogovarjam z njimi, vidim, da je za večino najpomembnejši člen v verigi uspeha – človek. Njihov zaposleni, ki je v njihovih očeh iskreno enakovreden njim samim.
 
Zato lahko vprašanje iz naslova razumemo na več načinov, tudi retorično. Med kandidati oziroma nominiranci za podjetnika leta so prvi tisti, ki so sebe postavili na drugo mesto. Ki jih bolj kot denar zanimajo roke in glava, ki ga prinašajo. Ki spoštujejo ljudi, ki jim pomagajo uresničiti njihove pogumne sanje in ki tveganje nosijo z njimi. Ki vedo, da je dober vodja tisti človek, ki je prvi med enakimi.
 
Med našimi podjetniki jih je veliko. Vsem, ki ste se našli v teh vrsticah, čestitam! Vesel sem, da je jedro našega gospodarstva kljub zunanjim okoliščinam tako zdravo.
 
Štefan Pavlinjek,
predsednik komisije za izbor Podjetnika leta in predsednik OZS
 
 
 
 
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *