Kdo pomaga podjetnicam doma, kdo v tujini

Avtor: Anja Žagar | Objava: 06.12.2012

Do pred kratkim je bilo ustanovljenih veliko organizacij za ženske s področja mode, lepote, zabave, zdravega načina življenja, urejanje doma ... Zelo malo pa je bilo organizacij, ki bi spodbujale ženske tudi na področju kariere in podjetništva.


Maria Anselmi: »V poslovnem svetu ženske najbolj pogrešamo pozitivno naravnanost, posebno mehkobnost in naravnanost za reševanje problemov.«

Mnogi prihodnji podjetniki in podjetnice si, preden se odločijo za samostojno podjetniško pot, radi preberejo vsaj eno ali celo več avtobiografskih zgodb domačih ali tujih uspešnih ljudi v poslovnem svetu. Skupna točka mnogim izmed njih je, da so imeli na svoji poti do uspeha nekega mentorja, podjetniški vzor oziroma brezkompromisno podporo nekoga, ki jim je pomagal pri premagovanju izzivov.  

Pri sprejemanju odločitve, lasten posel da ali ne, je moč zaznati velike razlike med moškimi in ženskami. Moški so pri sprejemanju odločitev hitrejši in bolj pogumni. Ženske odločitev temeljiteje pretehtajo, se zato tudi dlje časa odločajo ter potrebujejo več spodbude in podpore najbližjih oziroma okolice. Toda želja po večji učinkovitosti, po poenostavljanju ter prihranku časa v zasebnem okolju ženske nenehno vodi k razmišljanju o novih rešitvah, izumih, spremembah in k nenehnemu učenju ter izpopolnjevanju. Začnejo se rojevati nove ideje, ki pri nekaterih ženskah prerastejo v poslovno priložnost.

Kariera je za žensko ravno tako pomembna z vidika finančne neodvisnosti kot tudi osebnega zadovoljstva ob uresničevanju svojih talentov. To je v mnogih državah po svetu privedlo do ustanavljanja prvih in dandanes izredno uspešnih podpornih podjetniških centrov za ženske.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *