Kevin Ham – prebrisani »internetnik«

Avtor: Nives Pahor | Objava: 13.11.2007

Kevin Ham je najuspešnejši kupec in upravljavec spletnih naslovov (domen) na svetu.


Če se zatipkate in namesto www.podjetnik.com vtipkate www.podjetnik.cm, vas »odnese« v Kamerun, kjer s kliki na spletnih straneh Agoge Kevinu Hamu povečate promet za nekaj centov.

Genialni podjetnik je od leta 2000 do danes nakupil več kot 320 tisoč spletnih naslovov, ki mu v kombinaciji z drugimi posli letno prinašajo okoli 70 milijonov dolarjev dohodka. Vse njegovo premoženje naj bi bilo vredno več kot 300 milijonov dolarjev.  

Zdravnik se prelevi v spletnega podjetnika  

Kevin Ham je 37-letni Kanadčan iz Vancouvra, kjer je odraščal skupaj s še tremi brati. Njegova starša sta se iz Koreje preselila v Kanado. Oče je imel v Vancouvru nekaj kemičnih čistilnic, mama pa je bila zaposlena kot nočna medicinska sestra v bolnišnici. Kevin je pri 14 letih resno zbolel. Takrat se je odločil postati zdravnik, kar mu je leta 1998 tudi uspelo, ko je diplomiral iz medicine na univerzi British Columbia. 

Po zaključku študija ga je pot popeljala v kanadski London v provinci Ontario, kjer je opravljal dvoletni zdravniški staž. Takrat ga je pritegnil internet. Vse proste ure je posvetil njegovemu preučevanju. Naučil se je izdelovanja spletnih strani in programiranja v programu Pearl. Hitro je spoznal, da z internetom lahko tudi zasluži, zato je kar med stažiranjem začel graditi svojo internetno podjetniško kariero.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *