Kljub krizi ni tako slabo

Avtor: Nives Pahor | Objava: 08.12.2009

Podjetniki ocenjujejo letošnje poslovno leto in napovedujejo cilje za prihodnje leto.Kako ocenjujete letošnje poslovno leto in kakšna pričakovanja imate za prihodnje leto?  
Ivo Boscarol

Ivo Boscarol, Pipistrel:

»Letošnje leto je bilo do zdaj najboljše v zgodovini našega podjetja. Leto bomo zaključili s skoraj 50 odstotkov višjimi prihodki kot lansko leto. Dobiček bo tudi bistveno višji kot vsa leta do zdaj. V minulem letu smo odprli precej novih trgov. V razvoj smo vložili več kot 1,2 milijona evrov. Skratka, moram priznati, da smo s poslovanjem v letu 2009 izredno zadovoljni.  

Za prihodnje leto pričakujemo, da bomo trgu predstavil še en nov izdelek, ki nam bo dal nova krila.«
 
Janez Pogačar
Janez Pogačar, Hyla:

»Poslovanje je bilo v letošnjem letu malce težavnejše kot v prejšnjih letih. Obseg poslovanja se je malce zmanjšal. Tega pa ne ocenjujemo kot kritično, saj smo letos zaključevali večji projekt, povezan z novim izdelkom. Ta izdelek smo začeli tudi že prodajati in odzivi na trgu so za zdaj zelo uspešni. Za prihodnja leta imamo zelo ambiciozne načrte.
 
Nekaj manjših težav sicer povzročajo določeni kooperanti, ki zapuščajo posel, ter daljši dobavni roki pri dobavi blaga. Vse to pa je po moji oceni v precejšnji meri povezano s sedanjo gospodarsko krizo.«

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *