Kljub podjetnikov pri OZS začel tudi uradno delovati

Avtor: | Objava: 30.01.2009



Klub podjetnikov Slovenije, ki v obliki iniciativnega odbora za ustanovitev že nekaj mesecev deluje v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, bo te dni začel delovati tudi uradno. 28. januarja se je iniciativni odbor sestal na sedežu OZS v Ljubljani in izbral vodstvo kluba. Klub, ki bo imel v okviru OZS status odbora, bo vodil znani podjetnik Rudi Bric iz Ljubljane (Hermes Softlab, Pe-tra, slovenski podjetnik leta 1993 in evropski podjetnik leta 1994),  pomagal pa mu bo sekretar Franc Škedelj (Result, računalniški sistemi), prav tako iz Ljubljane. Sedemčlanski upravni odbor kluba bodo poleg njiju sestavljali še Drago Lemut (Le Tehnika, Kranj, slovenski podjetnik leta 1998), Matjaž Maške (Masche & sinovi, Ljubljana), Blaž Kos (Poslovni angeli Slovenije, Ljubljana), Tomaž Jug (Editor, Solkan) in Janko Bačar (VRC springs, Vipava). Vodstvo kluba bo na prvi seji potrdil Upravni odbor OZS, takoj nato pa se bo konstituiralo. Upravni odbor kluba se bo sestajal vsak mesec.
     

Kot so člani iniciativnega odbora sklenili že na prvem srečanju na lanskem MOS v Celju, je cilj kluba ustvariti še bolj stimulativno podjetniško okolje, v katerem se bodo prepletale visoke ambicije podjetnikov in vizionarska politika države. Podjetniki zato želijo odločneje sodelovati pri ustvarjanju za njih in njihovo poslovanje ugodnih razmer. Želijo biti partner vladi v tem dialogu, želijo prispevati svoje znanje, izkušnje in vizije. Svoje mesto vidijo v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki je že doslej zagovarjala in uspešno branila interese malih in srednje velikih podjetij v državi. Tisto, kar naj bi jih še tesneje povezovalo med seboj, pa je njihova revija Podjetnik. Ta bo redno poročalo o delovanju in dosežkih kluba in sodelovala pri pripravi dogodkov. 

Klub – pravzaprav iniciativni odbor za njegovo ustanovitev – je konec lanskega leta skupaj z revijo Podjetnik že pripravil dve srečanji podjetnikov. Dokaj dobro obiskano in odmevno je bilo zlasti tisto, ki je potekalo sredi novembra v ljubljanskem Smeltu ob podelitvi priznanja Podjetnik leta in na katerem so podjetniki in njihovi gostje (med njimi dr. Draško Veselinović) govorili o gospodarski krizi ter ukrepih, ki jih pričakujejo od vlade. Prirejanje srečanj podjetnikov, na katerih bodo vsakič gostili kakšnega pomembnega in vplivnega gospodarstvenika ali politika, bo ob stalnem komuniciranju z javnostjo in odzivanju na dogajanje v gospodarski politiki sicer ustaljena oblika delovanja kluba. Srečanja naj bi se vrstila najmanj vsaka dva meseca, zagotovo pa ob vseh večjih dogodkih, ki jih sicer pripravlja OZS, kot so na primer Dnevi slovenske obrti in podjetništva, mednarodni obrtni sejem ali podelitev Podjetnika leta. Prvo večje srečanje Kluba podjetnikov Slovenije pri OZS bo predvidoma marca ob Mednarodni konferenci o podjetništvu in inoviranju PODIM, ki bo 25. in 26. marca v Mariboru.  
 
Klub ima trenutno že nekaj čez 60 članov. Kot pravi vodstvo kluba, bo ta poleg javnega zastopanja interesov podjetnikov precej pozornosti posvečal tudi raznim oblikam bolj neformalnega druženja članov, ki bo povezalo tiste, ki so svoje podjetniške izkušnje in ideje pripravljeni deliti z enako ali podobno mislečimi, kakor tudi one, ki bi svoje podjetniško znanje želeli obogatiti z novimi spoznanji. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *