Klub podjetnikov dobil vodstvo

Avtor: | Objava: 09.02.2009

Sedemčlanski upravni odbor za letos napoveduje štiri večje dogodke, na katerih bodo podjetniki opozorili na ovire, ki jim otežujejo delo.



Klub podjetnikov Slovenije, ki deluje pod okriljem revije Podjetnik in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, je konec januarja dobil svoje vodstvo. Ožja delovna skupina je za predsednika izvolila Rudija Brica (iz podjetij Hermes Softlab in Pe-tra), za sekretarja Franca Škedelja (Result), drugi člani sedemčlanskega upravnega odbora pa so še Drago Lemut (Le Tehnika), Matjaž Maške (Masche & sinovi), Blaž Kos (Poslovni angeli Slovenije), Tomaž Jug (Editor) in Janko Bačar (VRC springs).

Klub podjetnikov Slovenije vabi podjetnike in podjetnice, da s skupnimi močmi vplivajo na razvoj prijaznejšega podjetniškega okolja.
 
Klub ima trenutno približno šestdeset članov in je odprt za vse podjetnike in podjetnice, ki želijo prispevati k ustvarjanju prijaznejšega podjetniškega okolja v Sloveniji ter navezovati stike z drugimi podjetniki. Člani želijo biti partner vladi v tem dialogu, želijo prispevati svoje znanje, izkušnje in vizije. Vlado in javnost bodo opozarjali na težave, ki grenijo delo podjetnikom, in podajali mnenja o pomembnih odločitvah. »V Sloveniji takšnih neformalnih združenj podjetnikov praktično ni. Prav pa je, da imamo glasnejšo civilno družbo tudi na področju gospodarstva,« trdi predsednik kluba Rudi Bric.
 
Iniciativni odbor za ustanovitev kluba je prvo odmevno prireditev organiziral že novembra ob podelitvi priznanja podjetnik leta, na katerem so se podjetniki z dr. Draškom Veselinovićem pogovarjali o gospodarski krizi. Po pričakovanju bo delo kluba tudi v prihodnjih tednih usmerjeno predvsem v iskanje rešitev za premagovanje gospodarske krize. »O ukrepih vlade sem se že pogovarjal s predsednikom države in predsednikom vlade. O tem sem se želel pogovoriti tudi z vsemi ministri, a dlje kot do enega nisem prišel. Ministri se toliko ukvarjajo s temi ukrepi za izhod iz krize, da nimajo časa poslušati podjetnikov. Kaj pa, če nas peljejo v napačno smer,« se sprašuje Rudi Bric.
 
Sklepi upravnega odbora
 
Upravni odbor kluba je na januarski seji sprejel naslednje sklepe:
 
1. Upravni odbor se bo naslednjič sestal konec februarja. Do takrat bo pripravil statut in druge potrebne dokumente za delovanje kluba ter poskrbel za izdelavo spletne strani.

2. Prvi večji dogodek bo klub organiziral v marcu. Člani želijo, da bi dogodek potekal na tradicionalnem Podimu, ker se bo tam srečalo nekaj sto podjetnikov, državnih uradnikov, vlagateljev in drugih, ki soustvarjajo podjetniško okolje.

3. Klub začne takoj zbirati predloge podjetnikov in jih bo uvrstil na seznam zahtev, ki ga vsako leto pripravi OZS in nato predloži vladi.

4. Letos bo klub organiziral štiri večje dogodke. Prvi bo že omenjeni v marcu, naslednji bo na Dnevih obrti in podjetništva, ki bodo maja v Portorožu, tretji dogodek bo septembra na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, četrti dogodek pa bo novembra ob podelitvi priznanja podjetnik leta. Vmes se bodo člani sestajali na manjših posvetih oziroma srečanjih.
 
5. Klub se bo vsaj na začetku financiral s prostovoljnimi prispevki članov, pri čemer bo stroške skrčil na najmanjšo možno mero.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *