Ljubezen za milijon dolarjev

Avtor: Vlado Kadunec | Objava: 05.12.2011

Danes ljudje ostanejo dlje samski. Eden od treh zakonov se konča z ločitvijo. V bistvu pa si vsi želijo partnerja. »Denar leži v ljubezni, romanca med moškim in žensko je postala velik biznis,« se zadovoljno smeji Američanka Patti Stanger verjetno najbolj znana ženitna posrednica.


Patti Stanger je ženitna posrednica milijonarjev.

Kjerkoli se pojavi, v svojem TV-šovu Millinonaire Matchmaker, na javni prireditvi, sestanku ali na ulici, kljub svojim 50 letom deluje mladostno, energično, samozavestno. Morda celo malce najstniško, a žensko. Njen plastični kirurg in stilist sta opravila dobro delo. Patti Stanger trdi, da mora biti ženska lepa in brezhibno urejena. Tako zaradi svojega počutja, kot zato, da pritegne pozornost 'svojega' moškega.
 
Ko govori o moških ali ženskah, je videti, kot da ve prav vse. Je čarovnik za odnose med spoloma. Ženskam svetuje, kako ujeti (bogatega) moškega, tem pa, kakšnih napak ne smejo delati, če hočejo omrežiti lepo žensko. »Njihova največja napaka je, da po sicer prijetnem zmenku ženske ne pokličejo tri tedne, nato pa pričakujejo topel sprejem. Njej veliko pomeni izkazana pozornost ne glede na to, ali je samostojna in uspešna poslovna ženska. Sicer pa je z moškimi pri mojem delu lažje delati in jim svetovati. Bolj so racionalni. Ko moški ugotovi, da mu ena od izbrank ni po volji, gre brez kakšnega posebnega filozofiranja naprej in si izbere drugo. Pri ženski je to drugače, po neuspelem zmenku bi še tri tedne z menoj govorila o njem, analizirala, kaj je šlo narobe, točila solze in preigravala vse mogoče in nemogoče scenarije,« razkriva Patti svoja spoznanja. Njen govor je hiter, karseda prikupen, pri tem se koketno posmeji.
 
Gen za ženitno posredovanje
 
Morda prav zaradi zapletenosti ženskega načina razmišljanja, ali pa zato, ker je ženska, zna veliko več povedati o napakah, ki jih pri ustvarjanju zveze naredijo ženske. »Največja napaka, ki jo naredi ženska na prvem zmenku, je, da preveč pove o sebi. Znano je, da ženske slabše prenašajo alkohol, zato naj na zmenku nikar ne pijejo, saj se jim potem preveč razveže jezik. Potem pa govorijo o svojih prejšnjih zvezah in razpredajo o tem, kaj je šlo narobe. Nikar! To moških ne zanima«.
 
»Ženska ne sme že na prvem zmenku siliti v moškega s svojimi pričakovanji in ga zasuti z obveznostmi, ki jih pričakuje od njega,« je še en njenih nasvetov. »Pusti mu, da je moški, da on uredi majhne podrobnosti vajinega druženja. Če ga zasuješ z obveznostmi, se boš prelevila v njegovo mater ter izgubila moškega v njem, partnerja in ljubimca, ki si si ga želela.«

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *