Miha Logar - zaljubljen v Ugando

Avtor: Nives Pahor | Objava: 05.10.2006

Prišel, videl in ostal - je povzetek zgodbe Slovenca v Ugandi, ki se navdušuje nad njenimi ljudmi, klimo, kakor tudi podjetniškim okoljem in priložnostmi.


Miha Logar z ženo.

Miha Logar je dvaintridesetletni Kranjčan, ki se je na enem izmed popotovanj po Afriki zaljubil v Ugando in se odločil, da bo tam živel. V Ugando je prvič odšel pred sedmimi leti (1999), ko je delal raziskavo za diplomsko nalogo. Že takoj na začetku ga je nova država popolnoma prevzela. V Slovenijo se je vrnil samo toliko, da je dokončal diplomsko nalogo in odslužil vojaške obveznosti. Prej kot v enem letu je odpotoval nazaj v Ugando - tokrat se je tam lotil magistrskega dela razvojnih študij. Letos teče že šesto leto, odkar živi v jugozahodnem delu države, in sicer ob jezeru Bunyonyi, dela pa v bližnjem mestecu Kabale. Po izobrazbi je novinar in razvojni delavec, ki se ukvarja predvsem z razvojem Afrike, hkrati pa je tudi podjetnik, saj se mu zdi usmerjenost v podjetništvo najboljša naložba v neodvisnost. 

Miha smo srečali na poslovnem obisku v Sloveniji, zato smo izkoristili priložnost, da izvemo kaj več o njem in podjetniški (vendar zaenkrat še mistični) Ugandi.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *