Moja teza je - Antiteza

Avtor: Lidija V. Bricelj | Objava: 12.01.2007

Že ime podjetja, ki ga je Špela Predan ustanovila po dolgih letih ukvarjanja z odnosi z javnostmi, kaže, da so ji všeč sveže, drugačne zamisli, kot so denimo spletne konference v živo, zajtrk za medije ...


Špela Predan: "Rada delam z novinarji, rada si izmišljujem nove promocijske akcije, rada imam vse nove stvari in pri novostih rada tvegam." (Foto: Leon Vidic)

Nekdanja urednica in novinarka ter televizijska voditeljica Špela Predan je že pred leti ugotovila, da so ji odnosi z javnostmi pisani na kožo in da je to tisto, kar si želi početi v življenju. Letos aprila je zato ustanovila podjetje Antiteza, podjetje za sporazumevanje in odnose z javnostmi, in sicer potem ko se je vrnila iz Dubaja po večmesečnem delu, kjer je sodelovala pri projektu gradnje velikega turističnega centra. 

Antiteza – od kod zamisel za ime?
Ime je nastalo spontano. Ko sem se prvič vrnila iz Združenih držav Amerike, sem vsak stavek začela z »moja teza je«. Roman Mešek, moj dolgoletni prijatelj, mi je ves čas govoril, da ga zanima tudi antiteza. Ko smo iskali ime za podjetje, smo se spomnili Antiteze.  

Vam vaša prepoznavnost kaj pomaga pri sklepanju poslov oziroma pri iskanju strank?
Malo že, vendar se je kljub temu treba ves čas dokazovati. Prepoznavnost je lahko tudi negativna, saj imajo ljudje (če te ne poznajo dobro) o tebi izoblikovano mnenje, zato se lahko prednost hitro obrne v slabost.

Kako se znajdete kot podjetnica? S kakšnimi težavami se srečujete?
Pravzaprav sem se veliko bolje znašla, kot sem na začetku pričakovala. Ko smo začeli, sta mi partnerja (Roman Meško in Vito Vidmar, ustanovitelja podjetja Pacient, op. avt.) povedala, da bom potrebovala dobro leto, da se postavim na noge. Mislila sta, da mi bosta morala prvo leto veliko pomagati. Na srečo smo se zmotili, saj sem se zelo dobro znašla.  
 
Sem pa že prej razvila delovni slog, ki mi zdaj pomaga. Ko odprem oči, najprej prižgem računalnik – naučila sem se, da v dobi medmrežja in mobilne telefonije sploh ni pomembno, kje si, ampak je pomembno, da je delo opravljeno. Medmrežje ti ponuja virtualno pisarno.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *