Montažne hiše po kupčevi želji

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 11.07.2007

Sodobne montažne hiše, kakršne izdeluje podjetje Rima, so kakovostne, bivalno udobne, ekološko varčne in hitro narejene - niso pa cenejše od klasično grajenih hiš.


Nataša Ratej: »Danes ne moremo prodati povprečne kakovosti za povprečno ceno. Ponuditi moraš zelo dobro kakovost za povprečno ceno.«

Gradbeništvo velja za tradicionalno dejavnost, kar ne pomeni, da se dela staromodno, saj so tudi tu najuspešnejša inovativna podjetja.  

Podjetje Rima že 15 let na trg prinaša novosti. Med prvimi pri nas je začelo ponujati montažne predelne stene in spuščene strope. Pred petimi leti so začeli izdelovati še nadstandardne montažne hiše, kjer so predstavili nekaj novosti, ki še danes nimajo konkurence.  
 
Prednost je v kakovosti, ne pa v ceni 

Nataša Ratej, direktorica podjetja Rima pravi, da je gradnja montažnih hiš danes finančno gledano še vedno njihova najmanj pomembna dejavnost, vendar je najperspektivnejša. Usmeritve se namreč spreminjajo. Pred desetimi in več leti so v Sloveniji montažne hiše veljale za poceni in manj kakovostne v primerjavi s klasično grajenimi hišami. Verjetno so tudi bile. »Danes so montažne hiše kakovostne, bivalno udobne, ekološko varčne in hitro narejene, niso pa cenejše, saj cena ni več prednost montažne hiše, čeprav ljudje to pričakujejo,« pravi Nataša Ratej. Še posebej mlajši kupci do montažnih hiš nimajo predsodkov. Če pogledamo stanje v Nemčiji, lahko napovemo nadaljnjo rast prodaje montažnih hiš.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *