Najem programske opreme

Avtor: Esad Jakupović | Objava: 09.06.2009

Tako v svetu kot tudi pri nas se podjetja, zlasti mala, vse pogosteje odločajo za najem namesto za nakup programske opreme, ker se jim bolj splača. Opremo dobite kar na spletu.


Najem je zlasti za manjša podjetja (naj)ugodnejši način, da pridejo do potrebne programske opreme.

Programska oprema, seveda odvisno od vrste, količine in drugih dejavnikov, stane vsako podjetje veliko denarja. Naša podjetja so lani za nakup programske opreme skupaj porabila več kot 120 milijonov evrov, v svetu pa so v ta namen lani odšteli celih 250 milijard dolarjev. Sorazmerno gledano je poraba za programe še največja obremenitev za mala podjetja. Prodajalci programske opreme se tega zavedajo, pa jim zato zadnja leta omogočajo najem, ki je po oceni analitskih podjetij praviloma ugodnejši za vse in posebej za (naj)manjše uporabnike.
 
Raziskave analitskih podjetij kažejo, da je med podjetji pripravljenost na najem dokaj velika in se iz leta v leto povečuje. Najem programske opreme je posebej privlačen za podjetja, ki nimajo svojega IT-oddelka, ki ne želijo širiti svoje dejavnosti, temveč bi rada delala tisto, kar najbolj znajo.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *