Največ, kar mi lahko da življenje lepega

Avtor: Franci Pliberšek | Objava: 09.07.2012

Nasmejani otroški obrazi, polni spominov na nepozabna doživetja in nova prijateljstva, so tisto, kar štejem za največji uspeh našega podjetja.



Pred parimi dnevi, ko sem bil spet med njimi, med 100 otroki, ki jih naše podjetje vsako leto odpelje na brezplačne počitnice, sem to spet doživel. In vem, da je to največ, kar mi lahko da življenje lepega. Čeprav včasih v obilici obveznosti pozabim na ta občutek, ga danes spet doživljam in v meni bo ostal zapisan za večno. Poznajo ga tudi vsi naši zaposleni in vsi se zavedamo, da je od našega dela in truda odvisno ne le naše zadovoljstvo, pač pa tudi sreča in prihodnost teh otrok in mnogih ostalih, ki jim življenje kroji bolj zapletene poti.
 
In prav spoznanje, da lahko z uspešnim delom spreminjamo svet na bolje, je največja motivacija, ki nas žene, da se trudimo biti uspešni v svojem poslu. Veliko nas je, ki se trudimo, da bi od našega dela imelo koristi kar se da največ ljudi, a žal še veliko premalo.
 
Ko smo pred sedmimi leti prvič izvedli humanitarno akcijo in odpeljali prvo skupino otrok na brezplačne počitnice, smo si zaželeli, da bi lahko to še kdaj ponovili. In želja je bila tako velika, da nam je to uspelo vsako leto znova, tudi takrat, ko smo bili boj za obstanek na trgu.
 
Res je, časi nam podjetnikom niso naklonjeni, a zavedati se moramo, da smo prav mi tisti, ki lahko na tem področju naredimo največ in spremenimo svet. Vsi, ki želimo dolgoročno biti in ustvarjati v svojem poslu, bi se morali zavedati, da lahko le z vračanjem v ljudi, okolje in prostor okoli nas ustvarjamo možnosti za dolgoročen razvoj in napredek. Kratkoročne koristi nam prinesejo le kratkotrajen dobiček. A prava vrednost podjetja in dobička se ne meri v sredstvih na računu. Meri se v priložnostih, ki smo si jih ustvarili za dolgotrajen obstoj in zagotavljanje delovnih mest. In te si lahko zagotovimo le z družbeno in okoljsko odgovornim delovanjem. Naša naloga je, da vodimo z vzgledom, da pokažemo svojim zaposlenim, da lahko le z ljubeznijo do dela in sočloveka dosegamo najboljše rezultate in živimo v zadovoljstvu. Zadovoljni zaposleni delajo dobro in dobro delo zagotavlja sredstva za obstoj in dobro poslovanje podjetja. In dobro poslovanje podjetja je privilegij, ki nam nalaga odgovornost, da poskrbimo za tiste manj privilegirane in ohranimo zdravo in življenja vredno okolje in družbo tudi za tiste, ki prihajajo za nami.
 
Zato, dragi kolegi, sem izjemno vesel vsake akcije, s katero kakorkoli pomagate pomoči potrebnim, a si želim, da bi nas bilo še več. Že majhen korak lahko naredi veliko spremembo na poti in že obisk živalskega vrta je lahko doživetje, ki bo nekomu za vedno spremenilo pogled na svet.
 
Franci Pliberšek
MIK, d.o.o.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *