Naravno je zdravo

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 04.04.2011

Za Gregorja Sojerja je bilo izdelovanje izdelkov iz zelišč sprva samo konjiček, zdaj pa tudi podjetniška dejavnost. In še vedno ostaja tudi njegov konjiček.


Gregor Sojer

Gregor Sojer je človek ročnih spretnosti in nenehne želje po ustvarjanju. Po končani šoli je nekaj let vztrajal v službi, ugotovil, da bolj ali manj stagnira, pred štirimi leti pa je soustanovil družinsko podjetje. Ukvarja se z izdelavo »naravnih daril« EMMA. Drugi soustanovitelj podjetja je že uveljavljen ponudnik parketarskih storitev. Nastopata pod enotnim nazivom GEP-ART ter stavita na trdo delo, vztrajnost in ekipni duh.
 
Od kod ideja za izdelovanje naravnih daril?
Družina je vrsto let nabirala in sušila zelišča, izdelovala tinkture, macerate, mila in mazila ter pripravljala domače dobrote. Ideja za dejavnost pa se je dokončno porodila, ko smo ob pregledu polic trgovin ugotovili, da je tako naravne izdelke dejansko zelo težko dobiti. Dodatno podporo smo dobili, ko je strokovna komisija Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije poslane izdelke ocenila za izdelke umetnostne obrti ter jim nadela certifikat rokodelstva Slovenije. Tako smo idejo začeli pretapljati v posel.
 
Kje ste dobili kapital za posel?
Glede na to, da ideja za posel ni nastala naenkrat, temveč se je razvijala kar nekaj časa, smo finančna sredstva za prvi zagon črpali iz prihrankov. S pogostim delom ob popoldnevih, pa tudi ob koncih tedna, je bilo za začetek dovolj.
 
Kaj ponujate strankam?
V okviru blagovne znamke naravnih daril EMMA ponujamo ustvarjalne delavnice in izdelke izključno iz naravnih sestavin: naravna rastlinska mila, izdelana ročno po tradicionalnem hladnem postopku, negovalna mazila, sveče iz naravnih voskov z eteričnimi olji in druge domače dobrote. Naravna darila EMMA ne vsebujejo naftnih derivatov, sintetičnih olj, aluminijevih sestavin, parabenov ali drugih škodljivih kemikalij, temveč so preprosto darila narave.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *