Nekonvencionalna italijanska družina

Avtor: Martina Budal | Objava: 09.03.2013

Kdo še ni slišal za družino Benetton? Zagotovo vsaj za blagovno znamko oblačil, znano po živih barvah in provokativnih oglasih, v katerih se pogosto lotevajo aktualnih družbenih vprašanj.


Alessandro Benetton: »Vztrajali bomo z mladimi. Ne smemo izgubiti te generacije, sicer ne bomo imeli virov, s katerimi bi se spopadli s prihodnostjo.«

Danes je glava družinskega imperija Alessandro Benetton, najstarejši sin Luciana Benettona, ki je dolga leta vodil to italijansko družinsko korporacijo, ki se že dolgo ne ukvarja več samo z živo pisanimi pleteninami. Zakrivili so ga poleg najstarejšega Luciana še sestra Giuliana ter brata Gilberto in Carlo, ki so leta 1965 skupaj ustanovili Benetton Group.  

Zgodnje otroštvo Benettonovih je zaznamovala druga svetovna vojna, ki se je za tri brate in sestro končala tragično, saj je leta 1945 prezgodaj umrl njihov oče Leone. Najstarejši Luciano je bil takrat star 10 let. Da bi pomagal družini preživeti, je prodajal časopise na železniški postaji v Trevisu, pozneje pa se je zaposlil v trgovini z oblačili. Sestra Giuliana je šolo opustila pri 11 letih in se zaposlila v podjetju, ki je izdelovalo pletenine.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *