Nepremičninski sejemski trg

Avtor: Borut Jerše | Objava: 09.03.2007

Ta mlada sejemska dejavnost je doživela v desetih letih velik razcvet - dokaz sta osrednja evropska nepremičninska sejma MIPIM v francoskem Cannesu in EXPO REAL v Münchnu.


Moskovska mestna oblast že več let aktivno sodeluje na sejmu EXPO REAL v Münchnu.

V zadnjem času opažamo pravi vzpon sejmov, ki so namenjeni trženju in financiranju poslovnih nepremičnin. V svetovnih sejemskih vodnikih za leto 2007 najdemo več kot 130 sejemskih prireditev na temo nepremičnin; najdemo jih na vseh celinah. Največ takšnih sejmov (kar 40) je v Nemčiji, sledi ji pa Francija s štirinajstimi nepremičninskimi sejmi.  

Osrednji evropski sejemski nepremičninski prireditvi sta MIPIM – Mednarodni sejem nepremičnin, ki bo od 13. do 16. marca 2007 v Cannesu, in EXPO REAL – Mednarodni sejem poslovnih nepremičnin, ki bo od 23. do 25. oktobra 2007 v Münchnu.  

Nepremičninski sejmi postajajo vedno bolj ambiciozni dogodki, na katerih se srečujejo različni udeleženci - financerji, gradbeniki, projektanti in drugi – in na katerih se odloča o velikih investicijah.  
 
Različni podatki o sejmih nam kažejo, da nepremičninski sejmi udeležencem prinašajo veliko koristi. Omogočajo na primer učinkovito povezovanje, ker so na teh sejmih istočasno prisotni udeleženci iz številnih držav. Po analizah, ki so jih pripravili v Münchnu, je med obiskovalci kar 88 odstotkov takih, ki sprejemajo poslovne odločitve, 56 odstotkov je članov uprav, med njimi 31 odstotkov iz vrst najvišjega vodstvenega kadra s področja poslovne nepremičninske dejavnosti. Tako se na sejmu odvijajo globalni in meddisciplinarni stiki in pogovori.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *