Novi posli za nove čase

Avtor: Nives Pahor, Primož Kaučič | Objava: 07.08.2006

Ste kdaj pogrešali celovito nego za svojega ljubljenčka, skrb za rože v vaši odsotnosti, z ljubeznijo pripravljene veganske jedi ...? Predstavljamo nekaj »eksotičnih«, a dobrodošlih podjetniških ponudb iz naših logov.


Mojca Svetličič: »Živali niso kot ljudje, ki se prostovoljno odločijo, da gredo danes k frizerju, pač pa je to vedno odločitev lastnikov.«

Mnoge nenavadne posle iz tujine smo že predstavili v rubriki Ideje, tokrat pa smo v domačih krajih poiskali pet podjetnikov in podjetniških parov, ki so se lotili zanimivih in pri nas skoraj neznanih poslov. Vsi skupaj dokazujejo, da v podjetništvu ni treba vedno iskati velikih priložnosti, ampak da se je dovolj preprosto ozreti okrog sebe in kupcem ponuditi tisto, kar potrebujejo.   

Studio za nego domačih živali
 
Tudi domače živali niso več, kar so včasih bile. Prišli smo celo v obdobje, ko postajajo živali enakopravni družinski člani z vse večjimi potrebami. Ker domači ljubljenčki ne živijo več le v naravnem okolju, temveč živijo vse tesneje v hišah z ljudmi, so izpostavljeni izpušnim plinom, kislemu dežju ..., se vse pogosteje pojavlja potreba po boljši negi. 

Mojca Svetličič, šestindvajsetletna Idrijčanka, je v tem videla svojo poslovno priložnost in lani oktobra začela uresničevati svoje podjetniške sanje. V Ljubljani je odprla prvi pravi studio za nego domače živali, kjer lahko lastniki razvajajo svoje hišne ljubljenčke. Mojca, ki se vsak dan vozi iz Idrije, je v Ljubljani videla edino možnost za uresničitev ideje. Ljubljana je zaenkrat edini trg, ki lahko sprejme tako storitev na tako visoki ravni, kot jo ponuja. Ljudje so tu dovzetnejši za nove ideje. Po letu dni Mojca ugotavlja, da je odziv trga kar dober. Glede na to, da je uvedla dokaj novo storitev za naš trg, je zadovoljna z odzivom.  

Ideja za studio je zorela v Mojčini glavi kar nekaj let. Začelo se je, ko je postala lastnica prvega psička in se je srečevala s številnimi težavami, ko iskala usposobljene frizerje za striženje. Seveda je bila takrat, in danes je še vedno, na trgu kopica »garažnih« frizerjev, ki pogosto niso strokovno usposobljeni. Mojca je idejo dokončno izoblikovala med študijem zootehnike na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, na pasjih razstavah s svojimi kužki in z opazovanjem že uspešnih tovrstnih salonov v tujini.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *