Od kmeta do evropske gazele

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 11.07.2007

Kmet Janez Koprivec je po letih dodatne »garažne dejavnosti« živino zamenjal za stroje, se povsem usmeril v podjetništvo in se zavihtel med naša najhitreje rastoča podjetja.


Janez Koprivec: "Nov, razmeroma zahteven izdelek razvijemo in pripravimo za serijsko proizvodnjo v štirih do šestih tednih."

Na najnovejši lestvici 500 najhitreje rastočih evropskih podjetij (Europe's 500 – Entrepreneurs for Growth) je tudi deset slovenskih podjetij. Najbolje je seveda uvrščen Engrotuš, četrto mesto med našimi podjetji pa zaseda vsaj v medijih malo znano podjetje Siliko

Podjetje Siliko ima zelo zanimivo zgodovino. Janez Koprivec je že leta 1984 v domači garaži začel izdelovati gumijaste izdelke za slovenski trg kot nekakšno dodatno dejavnost na družinski kmetiji. Tako je delal še vse do leta 2000, ko je imel v hlevu 65 glav živine. Takrat je živino zamenjal za stroje in se povsem usmeril v podjetništvo. Tri leta pozneje je kupil še proizvodne prostore Jutranjke v Sevnici in od takrat je število zaposlenih naraslo na 143.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *