Od plavalca do motivacijskega govornika

Avtor: Lidija V. Bricelj | Objava: 08.09.2008

Ultramaratonec, ki pravi, da za njegovimi plavalnimi podvigi vedno stojijo višji cilji, ni le svetovno znan plavalec, ampak tudi podjetnik.


Martin Strel: »Sem športnik in verjamem v pošteno igro. Predvsem pa razumem profesionalizem v športu, vem, kaj pomeni rasti iz nič, graditi in trdo garati, da uspeš. Zato sem prepričan, da bom tudi kot motivacijski govornik uspel.«

Martin Strel, učitelj kitare, ki ga svetovna javnost pozna kot ekstremnega ultramaratonskega plavalca, vidi svoje naslednje poslanstvo v motivacijskem govorništvu.  

V Mokronogu na Dolenjskem rojeni športnik ima ljubezen do vode očitno zapisano v genih, saj ga je ta že od malega nenavadno privlačila. Plavati ga je naučil izurjeni plavalec Vlado Škvorc, sicer krojač iz hrvaškega Medjimurja, ki je živel na njihovi domačiji. Kot mlad fant je nekaj časa treniral judo, se zaradi Mira Cerarja navduševal nad gimnastiko, od drugega letnika srednje šole pa v Ljubljani na nižji glasbeni šoli tudi honorarno poučeval kitaro. Pozneje ga je njegov vzornik, hrvaški ultramaratonski plavalec Veljko Rogošić, prepričal, naj si izbere pot poklicnega plavalca, saj mu je plavanje pisano na kožo.  
 
Sin je njegov menedžer  

»Večina ljudi v Sloveniji ne razume mojega početja in zakaj to počnem. Mislijo, da plavam za denar, za slavo in da je tako preprosto preplavati nekaj tisoč kilometrov. Ne vedo pa, koliko energije in trdega dela se skriva v ozadju, kakšne so fizične in psihične priprave maratonskega plavalca, organizacija, logistika in druge pomembne podrobnosti, preden sploh začnem s plavanjem,« poudarja Strel.  

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *