Parada sindikalnega ponosa

Avtor: Robert Ličen | Objava: 07.05.2012

Pa se je zgodilo. Veliko parol, ki sodijo v nek drug, skoraj že pozabljen čas, veliko manipuliranja z množico in opravičevanja svojega obstoja.


Robert Ličen: »Ko sem na paradi ponosa slišal politične pamflete proti ukrepom vlade, se mi je stemnilo pred očmi.«

Slednje velja v glavnem za tiste sindikalistične hujskače, ki ne branijo standarda zaposlenih ali standarda socialne države, temveč pod okriljem vsega tega predvsem in samo svoje plače. Velika večina njihovih članov ima namreč bistveno manjšo plačo kakor oni sami. In ljudje s podpovprečno plačo iz svojega žepa plačujejo tem hujskačem za plače, ki so nekajkrat višje od njihovih. Pa naj jih kdo razume, če more.
 
Interes vseh državljanov je, da imamo dober, visoko strokoven javni sektor. Konec koncev je to civilizacijska pridobitev, kateri se noben normalen državljan nima interesa odreči. Interes vseh državljanov je tudi, da so vsi, ki so zaposleni v javnem sektorju, primerno plačani za svoje delo in prav tako, da so s plačilom za opravljeno delo zadovoljni. Res je tudi, da si marsikateri zaposleni v javnem sektorju že leta zasluži višjo plačo, kot jo ima. Vendar so za plačno uravnilovko javnega sektorja odgovorni predvsem in samo sindikati. Ti vedno zagovarjajo povprečne kadre in destimulirajo bolj strokovne in bolj usposobljene.
 
Ko sem na paradi ponosa slišal politične pamflete proti ukrepom vlade, se mi je stemnilo pred očmi. Jasno je, da cilj ni socialna država, temveč rušenje vlade. Kot specialist za menedžment sprememb vem, da zanje, ko pride pravi trenutek, nimaš dveh možnosti. Ali uspeš prvič, ali nikoli. 

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *