Pet ton žlikrofov mesečno

Avtor: Jožica Hribar | Objava: 15.11.2007

Na vasi je vse pri roki, samo infrastruktura ni taka, kot bi morala biti.


Saša in Marko Pirih: »Ostali bomo v vasi, za nove skladiščne prostore bomo morali kopati v hrib.«

»Živimo na podeželju, kjer smo razvili svojo dejavnost in nimamo občutka, da bi bili za karkoli prikrajšani,« pravita Marko in Saša Pirih iz Spodnje Konomlje pri Idriji, ki sta prvega oktobra letos postala samostojna podjetnika. Dobro utečeno dejavnost izdelave idrijskih žlikrofov sta prevzela po Markovi mami Ivici Pirih, ki se je s svojo blagovno znamko idrijskih žlikrofov v zadnjih 13 letih uveljavila po vsej Sloveniji. »Enkrat imamo težave s komunikacijsko tehniko, drugič nam zmanjka elektrike,« o pomanjkljivostih podeželja pripoveduje Saša, ki je v podjetju zadolžena za finančni del posla, sicer pa tako ona kot tudi njen mož in obe redno zaposleni delavki poprimejo za vsako delo. 

V dolini Konomlje je v zadnjem obdobju dejavnost odprlo kar lepo število samostojnih podjetnikov. Med njimi je večina s svojo dejavnostjo vezana na večja podjetja v Idriji ali Cerknem. Na vasi se postopno oblikuje drugačna oblika poslovnega razmišljanja. Večina vidi v podeželju prednost, saj je življenje tukaj še prijazno, ljudje so si še vedno blizu, pripravljeni so si pomagati, med seboj se poznajo. »Vsak od nas poskuša preživeti, nekateri so pri tem bolj, drugi manj uspešni,« pravita mlada podjetnika.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *