Podjetništvo ni konkurenca. Je povezovanje!

Avtor: Vlado Kadunec | Objava: 10.05.2010

Franc Lavrič je svojo priložnost našel v proizvodnji montažnih industrijskih objektov. Znanje je sprva na Zahodu iskal, zdaj ga tja prodaja.


Francu Lavriču gre kriza na roke. Namesto da bi njegovi naročniki gradili drage betonske objekte, raje posegajo po njegovih montažnih halah.

»Zakaj bi v tehnološkem parku kupoval ponujan prostor, ko pa lahko ceneje zgradim svojo poslovno stavbo? Zato sem na zdajšnjo lokacijo in papirje čakal dve leti, preden so mi jo uradniki dovolili 'zasesti' in na njej zgraditi lastno, iz jeklenega ogrodja sestavljeno montažno poslovno stavbo, kar je sicer moja osnovna dejavnost,« je začel pogovor Franc Lavrič, ustanovitelj, lastnik in direktor podjetja Loging, ko sva sedla v njegov poslovni objekt na Livadi, streljaj pred Novim mestom. »To so nenormalno dolgi roki za 'vzpodbujanje' podjetništva,« se še posmeji. »Ampak, ja, to so pač normalni zapleti, če se greš podjetnika ... Kjerkoli posluješ, tudi v tujini, si moraš sam odpreti poti in najti primeren sistem, ki te kar najhitreje pripelje do zastavljenega cilja. Nič drugače ni v Nemčiji, na Aljaski, ali na Slovaškem, zakaj bi torej trošil energijo za neproduktivno razmišljanje o okolju, kjer delujem. S pametnim tržnim pristopom in premišljenim konceptom pa lahko povsod, tudi v Sloveniji, ustvariš produkt, ki je konkurenčen povsod.«

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *