Podjetnik, ki skrbi za vaše dokumente

Avtor: Nives Pahor | Objava: 05.02.2009

Ljubo Koritnik vodi podjetje Mikrocop, ki je vodilni ponudnik storitev zajema dokumentov in podatkov ter njihove varne hrambe v jadranski regiji. Z njihovo rešitvijo hranijo več kot 650 milijonov dokumentov.


Ljubo Koritnik

Ljubo Koritnik je že 32 let podjetnik, včasih smo rekli zasebnik. In spominja se, kako je bilo nekoč »lepo« poslovati.  
 
»V prejšnjem sistemu sem v nekem trenutku ocenil, da potrebujemo večjo količino nekih rezervnih delov in sem napisal krožno pismo vsem strankam, ali so pripravljene plačati storitev za eno leto vnaprej. 98 odstotkov jih je plačalo.«
 
Takih strank, ki so pripravljene plačevati vnaprej, je danes malo. Pa tudi država ni več tako radodarna, čeprav se bistveno več govori o podjetništvu kot nekoč. »Včasih je bilo dajatev precej manj kot danes. Od bruto zneska, ki je šel za osebni dohodek, je bilo le 38 odstotkov dajatev. Po načelu tretjina državi, tretjina podjetju in tretjina zaposlenim smo delovali kar nekaj let … Po moji oceni je eden ključnih problemov ta, da je v politiki bolj malo takih, ki so bili kdaj v podjetništvu. In prav to manjka, zato pa imajo take za lase privlečene ideje,« trdi Ljubo Koritnik, lastnik in direktor podjetja Mikrocop, ki ponuja storitve in svetovanje za učinkovito upravljanje in hrambo dokumentov v vseh pojavnih oblikah, od papirnih do elektronskih izvirnikov.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *